References

 

    Sanering van vier Veerschepen gedurende de vaart tussen Nederland en Engeland ”

EcoReno bv. werd gevraagd om tijdens de vaart tussen Nederland en Engeland vier veerschepen te ontdoen van asbesthoudende pakkingen.


Deze werkzaamheden moesten bij voorkeur snel en discreet uit worden gevoerd met als belangrijkste punt dat alle schepen tijdens de werkzaamheden konden continueren met hun werkzaamheden.


Na een gedegen plan van aanpak op te hebben gesteld wist het personeel van EcoReno bv. aan alle wensen van de klant te voldoen en mogen wij ook dit jaar alle maritieme saneringen uitvoeren voor deze klant.


Baggerschip te La Havre, verwijderen leidingisolatie vanuit de machinekamer”

Op een maandagmiddag ergens in Juni, omstreeks 1600, werd er door een vaste klant gebeld naar ons hoofdkantoor of wij mogelijkheid hadden om de dag daarna om 0700 naar La Havre in Frankrijk te komen voor een spoedsanering aan boord van een baggerschip.

Deze werkzaamheden moesten met spoed uit worden gevoerd omdat er een noodreparatie uitgevoerd moest worden aan twee turbo's in de machinekamer van het schip.

Omdat wij onze Nederlandse klanten waar we op datzelfde moment werkzaam voor waren niet in de steek konden laten hebben wij tot diep in de nacht onze planning bekeken en aangepast om zodoende alle klanten goed van dienst te kunnen zijn.

Om 06.00 de volgende ochtend konden wij onze klant melden dat er een team van acht man sterk onderweg was naar La Havre om de sanering op zich te nemen.

Aangekomen in La Havre zijn wij direct aangevangen met het opbouwen van het containment en direct daaropvolgend het verwijderen en afvoeren van de asbestbron.

Uiteindelijk resulteerde ook dit project in een succesvol resultaat en een tevreden klant.

Afzinkbaar opendekschip Zuid- Korea, asbestbesmetting door losliggende asbesthoudende pakkingen”

Door ondeskundige verwijdering door een niet gecertificeerd buitenlands bedrijf, is er aan boord van het schip een asbestbesmetting ontstaan welke met spoed opgeruimd moest worden.


Het verzoek om direct tot sanering over te gaan, kwam doordat het betreffende schip een belangrijke schakel was in een omvangrijk maritiem project waarbij uitstel geen optie was.

EcoReno bv. is afgereisd naar Zuid-Korea waar het schip in vijf weken van tot teen gereinigd diende te worden.

Hierbij moest vanzelfsprekend ongeacht de tijdsdruk de veiligheid voor mens en milieu voorop staan.

Na 5 weken gewerkt te hebben bij temperaturen tussen de 35 en 40 graden celcius was het zo ver.

Vrijdagmiddag verliet het team van EcoReno bv. het schip en de maandag die hierop volgde kon het schip voldoen aan haar verplichtingen en aanvangen met haar werkzaamheden.

Drijvende bok gelegen te Montenegro ( nabij Bosnie), Asbestsanering”

Omdat de weersomstandigheden rond de maanden februari en maart in Montenegro normaliter beter zijn dan in Nederland is er door onze klant gekozen om een bok voor grootonderhoud naar Montenegro te brengen.

Hier wordt het dek volledig vervangen en worden de slaapaccomodaties van asbesthoudende plafonds ontdaan.


Net na aankomst in Montenegro werden we verrast door extreme sneeuwval en een dek dat volledig open lag.

Na een kort overleg met de bemanning is er voor gekozen om een volledige afscherming aan te brengen bovenop het (inmiddels zichtbare)asbesthoudende plafond.

Hierdoor was de benodigde positieve luchtstroming gegarandeerd en kon er veilig worden gesaneerd.

Zelfs de herstelwerkzaamheden van het dek doorgang vinden ten tijde van de sanering!


Uit eigen beweging heeft het team van EcoReno b.v. de lokale scheepsbouwers voorzien van tenten zodat deze droog en windvrij konden werken.

Uiteindelijk zijn de werkzaamheden opgeleverd 2 dagen voor de geplande opleverdatum.


    Asbestcalamiteit Rotterdam Katendrecht”


Tijdens werkzaamheden aan cv.leidingen in een flatgebouw in Rotterdam-Zuid is er door ondeskundig werk asbest vrijgekomen.

EcoReno bv. werd benaderd om deze calamiteit op te lossen.

Door dat de situatie dusdanig escaleerde werd er op last van de politie een zogenaamde grip-1 situatie gecreeerd.

Dit houdt in dat alle bewoners worden geevacueerd en EcoReno bv. onder politiebegeleiding de werkzaamheden uit moest voeren.


Doordat de bewoners van de flat in het holst van de nacht op straat stonden en deze zo snel mogelijk weer terug moesten naar hun woning lag er een enorme (tijds)druk op de schouders van het asbestverwijderingsteam van EcoReno bv.

Na een lange nacht met een team van achtien personen te hebben gewerkt, kwam omstreeks 12.30 het verlossende woord en kon EcoReno bv. De bewoners melden dat deze hun woning weer veilig konden betreden.

Reinigen van asbestbesmette legervoertuigen bij legerbasis in Zuid-Nederland

Na een uitgevoerde asbestinventarisatie op een legerbasis, in Zuid-Nederland is het debetreffende inventarisatiebureau op een asbestbesmetting in een loods gestuit.

Hierdoor konden diverse legervoertuigen en voertuigen niet in worden gezet bij calamiteiten en/of oefeningen.

EcoReno b.v werd gebeld om een pragmatische oplossing te bedenken waardoor alle voertuigen zo snel mogelijk weer ingezet konden worden.

Omdat er geen tijd te verliezen was heeft EcoReno bv. In samenspraak met Ingenieursbureau Oesterbaai een nooit eerder toegepaste techniek tbv. Containmentbouw gebruikt.

Een inflatable tent welke binnen 20 minuten opgebouwd en afgebroken kan worden.

Hiermee werd een extreem korte doorlooptijd gerealiseerd waardoor alle doelstellingen voor dit project zijn behaald.
Een bijzonder leuke bijkomstigheid van deze methodiek, was dat het projecttarief drastisch werd verlaagd, en de opdrachtgever dit bijzonder op prijs stelde.